om bente klarlund Pedersen

Bente Klarlund Pedersen er overlæge på Rigshospitalet og professor i integrativ

medicin og leder af TrygFondens Center for aktiv sundhed.

Om bente

Dr. med. Bente Klarlund Pedersen er professor i Integrativ Medicin ved Københavns Universitet og er ansat som overlæge på Rigshospitalet. Til daglig er hun leder af Trygfondens Center for Aktiv Sundhed, der forsker i, hvad fysisk aktivitet betyder for vores sundhed. Desuden bidrager hun med klummer om sundhed til Politiken og har sin egen sundhedsbrevkasse på Politiken, Lørdagsliv. Endelig er Bente Klarlund Pedersen en af de mest anvendte sundhedseksperter af medierne, når det kommer til spørgsmål om sundhed, fysisk aktivitet og helbred.

Prisvindende forsker

Bente Klarlund Pedersen er forfatter til mere end 500 videnskabelige artikler baseret på sin forskning, som hun har vundet adskillige priser for. Hun har desuden modtaget Videnskabsministeriets Forskingskommunikationspris, Kulturministeriets Idrætspris og Rosenkjærsprisen.

Populær forfatter og foredragsholder

Bente Klarlund Pedersens prisvindende forskning har hun omsat til populære bøger om sundhed og fysisk aktivivtet, der er formidlet så hendes viden bliver let tilgængelig for alle, og ikke kun fagfolk. De har samtidig gjort hende til en meget benyttet foredragsholdere, både på private og offentlige arbejdspladser, fagforeninger og på større konferencer i ind- og udland, hvor hun har bidraget med sin viden inden for området på mere end 200 internationale konferencer. 

Book foredrag med

Bente Klarlund Pedersen